Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани уколико желите да се фотографишете са својим љубимцима сада то можете урадити у првом Пет фото студију! (ФОТО)

Први пет фото студио под називом “Starli pet photography” отворен је у Новом Саду пре месец дана.
Фото: Уступљене фотографије/Никола Старчевић

Никола Старчевић, по професији официр, који се бави фотографијом већ седам година, дошао је на идеју да отвори фото студио за кућне љубимце, а за НС Уживо открио је како то функционише у пракси. Свој први фотоапарат сам купио из хобија, у току студирања, а по завршетку истих добио сам свог првог кућног љубимца – мачка Ханса.

Он је био мој главни модел и тако сам дошао на идеју да спојим лепо и корисно, односно моје две љубави – фотографију и животиње – рекао је фотограф Никола Старчевић.

Рад са животињама изискује стрпљење, а за оне мирне “позере” ту је увек посластица као награда.

Фото: Уступљене фотографије/Никола Старчевић

Сам “фотошутинг” са животињама је врло динамичан. Након што ме власници контактирају ја покушам да утврдим о којој животињи је реч. До сада сам фотографисао само псе и мачке, а у зависности од расе животиње мења се и приступ фотографисању. Неки пси су хиперактивни, а неки су веома мирни и умиљати. Због самих карактерних особина животиња потребно је да се и ја, али и власник, потрудимо да их анимирамо разним играчкицама како би они били мирни, а фотографије испале што боље. Када је реч о мачкама, неке су плашљиве и потребно их је упознати са новим простором, јер често умеју да беже и да се крију – објашњава наш саговорник.

Фото: Уступљене фотографије/Никола Старчевић

Никола додаје да власници често изражавају жељу да се фотографишу заједно са својим љубимцима, а у понуди постоје три пакета фотографија, који се разликују по формату који диктира цену. Мали пакет укључује десет фотографија у електронском формату, средњи пакет садржи 15 фотографија и могућност да се власници фотографишу заједно са љубимцима, а последњи, највећи пакет, укључује 20 фотографија, а поред свих ових погодности, додатно садржи и гратис израђену фотографију.

Изразито ми је драго што су Новосађани заинтересовани за фотографисање својих кућних љубимаца, а морам признати да за сада у томе предњаче жене. Интересантно је што је мој фото пет студио први у Новом Саду, а колико сам успео да истражим, не постоји ништа слично у нашем граду – закључује Старчевић.

Овај иновативни фотограф ускоро планира да у своју понуду укључи и поклон ваучере, које ће сви који имају неког ко обожава животиње и жели да направи успомене, моћи да поклоне и да их обрадују.

Нови километри трасе ЕуроВело 6 – бициклистичка стаза и у најдужој улици у Новом Саду (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.