Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови километри трасе ЕуроВело 6 – бициклистичка стаза и у најдужој улици у Новом Саду (ВИДЕО)

У току су радови на бициклистичкој стази која ће спојити Нови Сад и Бегеч пратећи ток Дунава.

Тренутно су у току радови на деоници Подунавске улице, у наставку Улице Хероја Пинкија. Подунавска улица је најдужа улица у Новом Саду која би целом својом дужином требало да буде проходна за бициклисте.

У питању је трећа фаза трасе Нови Сад – Бегеч, деоница од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске у Футогу дугачка 10,6 километара. Радови на овој деоници вреде 170,5 милиона динара.

Извођач радова је компанија Пут-Инвест д.о.о, а радови би требало да буду готови на лето ове године.

Ова стаза део је ЕуроВело 6, бициклистичке стазе која прати Дунав и протеже се преко 3.600 километара пролазећи кроз 10 европских држава, укључујући и Србију.

Ове године наставља се и изградња бициклистичке стазе уз канал ДТД од Булевара Европе до моста ка Ирмову, планиране дужине од око 9 километара. Ова деоница коштаће око 213 милиона динара. Планирана су и средства од 3 милиона динара за анализу увођења бициклистичког саобраћаја на Мосту слободе.

Подсећамо, буџет за 2023. годину поново предвиђа 20 милиона динара субвенција за куповину бицикала.

У 2021. години за ту сврху издвојено је 18 милиона динара, док је у 2022. години за исту намену издвојено 20 милиона динара. У те две године помоћ при куповини новог бицикла добило је скоро 3.500 грађана.


Novi Sad spreman da postane novi Kopenhagen – preko 100km biciklističkih staza, a u planu još novih (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.