Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Новосађани су синоћ уживали у извођењу чувеног дела “Кармина Бурана“ (ВИДЕО)

У среду, 25. маја, са почетком у 20х, на платоу испред Српског народног позоришта, одржао се перформанс великог броја музичара у извођењу чувене музичке кантате “Кармина Бурана” немачког композитора Карла Орфа.

Велики број окупљених Новосађана уживао је у заједничком извођењу Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички” и ансамбла Опере СНП-а. У њиховом саставу налазила су се и два хора која су пратила извођење ове музичке кантате, дечији хор и чувени солисти попут сопранисткиње Марије Јелић, тенора Александра Толимира и баритона Васе Стајкића. Предводник ансамбла био је маестар Александар Којић.

Музички перформанс отпочео је у 20х и завршио нешто више након сат времена. Кантата “Кармина Бурана” отворена је и завршена песмом Фортуна, која контектстуално одређује простор овог дела.

Фото: Градске инфо

Велики број публике заузео је простор иза Српског народног позоришта и са бочних страна, док је на платоу, близу извођача понајвише било публике најмлађег узраста. Задовољство публике пратило је снажним овацијама ансамбл и хористе, док је засигурно задовољство извођача био поглед на велики број људи који су више од сат, пажљиво пратили изведбу једне од најзначајнијих музичких кантата “Кармина Бурана”.

У нашој галерији можете погледати како је синоћ изгледао плато испред Српског народног позоришта и део ове фантастичне атмосфере.

400 muzičara priredilo spektakl za Novosađane na platou SNP-a (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.