Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Новосађани, можете одрадити попис телефонским путем још данас до 20 часова!

Сви они који нису до сада пописани из различитих разлога, још данас до 20 часова имате могућност то да урадите телефонским путем.
Фото: Градске инфо

Утврђено је пет нових линија којима можете то одрадити.

Да ли на вашој кућној адреси није до сада био пописивач или сте из вама познатих разлога пропустили попис, можете позвати ове бројеве телефоне и тако одрадити попис.

Бројеви телефона за попис су: 021/4874-708, 021/4874-820, 021/4874-698, 021/4874-683, 021/4874-355.

Фактички све што бисте урадили уживо сада можете и телефонски. Попис траје веома кратко, а потребни су ваши лични подаци, од имена и презимена, јединственог матичног броја, адресе, места рођења до брачног статуса, националне и верске припадности, као и подаци о целом домаћинству.

Попис је у многим градовима у Србији продужен, укључујићи и Нови Сад. Циљ тога јесте да обухват буде што већи, као и да подаци буду што тачнији.

Историја пописа на тлу Србије има дугу традицију, још од јуна 1834. године, када је по први пут попис спроведен по наређењу кнеза Милоша Обреновића.

Јако важно да схватимо ово озбиљно као и то од коликог је попис значаја за сваки народ, па тако и за наш.

Пописом се не води само евиденција о броју становника, већ и о економском стању и друштвеном развоју земље, образовању, науци, дефинисању степе урбанизације…

Уколико нисте до сада пописани, Новосађани, урадите то до вечерас брзим путем, позивом на неки од бројева телефона који су горе наведени.

Kako će izgledati mreža brzih pruga Srbije i šta to znači Novosađanima? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.