Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад, уз четврти, добија и пети мост на Дунаву: Радови већ почели (ВИДЕО)

Новосадска јавност упозната је са изградњом четвртог моста преко Дунава, који ће спојити новосадску страну реке са каменичком, али чини се да мало људи зна да ће упоредо са њим бити изграђен још један прелаз преко Дунава.

Реч је о мосту који ће бити део Фрушкогорског коридора – брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума.

Док ће са моста, сада већ познатог као „четврти“, који ће се „спустити“ на Булевар Европе Новосађани моћи да се укључе на Фрушкогорски коридор, овај пети ће бити део самог коридора.

Он ће спојити Петроварадин са радном зоном Север 4, а касније и укључењем на ауто-пут.

Биће предвиђен претежно за теретна возила и индустријски саобраћај, који ће спроводити директно у највећу новосадску индустријску зону, како би заобишли град.

Мост ће се на левој обали Дунава „спустити“ у индустријску зону, где ће бити изграђена брза саобраћајница директно до ауто-пута Е-75, па све до Каћа и укључења на нови ауто-пут Београд – Зрењанин – Нови Сад.

Фото: Коридори Србије/Градске инфо
Мост ће бити дугачак 1766 метара, а тренутно на његовом месту тече изградња привременог моста преко Дунава, неопходног за почетак извођења шипова за стубове правог моста у реци.

Такође, радови су у току и на приступним саобраћајницама, које ће мост на петроварадинској страни преко петљи прикључити на садашњу Рељковићеву улицу и Карловачки пут, са тим да ће у оквиру изградње моста до ових петљи од Жежељевог моста бити урађена брза саобраћајница.

Радови на бетонској бази се приводе крају и база ће бити оспособљена до 15.07.2022. године.

Очекивани рок за завршетак радова према обећању извођача радова je крај 2024. године, док би рок у складу са уговором био крај 2025. године.

Да ли сте читајући овај чланак први пут сазнали да Нови Сад добија и пети мост на Дунаву?

Фото: Градске инфо


На фотографијама можете видети како тренутно изгледају радови на мосту:
Фото: Градске инфо

Фото: Градске инфо

Фото: Градске инфо

Фото: Градске инфо

Fruškogorski koridor – Ruma na 20 minuta, Loznica na 70 minuta od Novog Sada (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.