Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад се гради: Нове улице, канализација и водовод на Мишелуку (ФОТО/ВИДЕО)

Нови Сад ове године кренуо је у инфраструктурно опремање Мишелука 3, а између осталог, у плану је девет нових улица за ово новосадско насеље.

Ширење града на сремску страну планирано је већ деценијама, али никад реализовано. Мишелук је тренутно најређе насељено подручје са те стране, између Петроварадина и Сремске Каменице.

Ова мрежа улица планирана је на локалитету „иза“ Ковид болнице, који тренутно није урбанизован, а тренутни путеви који постоје на том подручју су земљани.

Пре путне инфраструктуре, потребно је урадити водоводну и канализациону мрежу за свих девет улица, а касније се планира и уређење зеленила и постављање јавне расвете.

Најужа улица биће широка 13 метара, са бициклистичком и пешачком стазом само са једне стране. Најшира улица биће широка 28 метара и садржаће бициклистичке и пешачке стазе, паркинг са једне стране и острве између коловозних трака, налик булеварима.

Остале улице биће широке између 15 и 20 метара, а свака ће садржати бициклистичку и пешачку стазу. За сада ниједна улица нема планирани назив.

На раскрсницама су планирани кружни токови налик оном код Ковид болнице, а у предвиђеном плану постоји још седам кружних токова. У првој фази радова која ће почети ове године радиће се на четири кружне раскрснице.

Укупна вредност овог пројекта износи 972,5 милиона динара.

Na Mišeluku novi vrtić, objekat kulture i stambeni kompleks – barutana Petrovaradinske tvrđave se ruši? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.