Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На Мишелуку нови вртић, објекат културе и стамбени комплекс – барутана Петроварадинске тврђаве се руши? (ФОТО)

На јавном увиду од данас се налази Нацрт одлуке о изменама и допунама Плана детаљне регулације Мишелука са рибњаком, који на површини старе барутане предвиђа стамбени комплекс, вртић и објекат културе.
Фото: Градске инфо

Реч је о парцели до улице Мишелук 5 и улице Николе Вујића, која има излаз и на Институтски пут.

На тој парцели тренутно се налази неуређено зеленило и запуштена стара барутана Петроварадинске тврђаве, која ће у будућности бити срушена.

Улице Мишелук 5 и Николе Вујића нису повезане, али у склопу плана предвиђено је да се ове две слепе улице споје и повежу у једну саобраћајницу.

Фото: ЈП „Урбанизам“
Овај крај добија предшколску установу за око 200 малишана

Нови вртић градиће се у североисточном делу парцеле, до улице Николе Вујића, на парцели од 0,19 хектара.

Објекат ће имати приземље и један спрат.

У плану је и зграда намењена културном садржају

Одмах до вртића, на данашњем крају улице Николе Вујића, планиран је објекат чија намена ће бити култура. Парцела издвојена за овај објекат је 0,06 хектара.

Као и вртић, овај објекат имаће приземље и један спрат.

„Конкретан садржај може бити вишенаменска сала за дешавања из области културе погодна за организовање представа, радионица, трибина, семинара, биоскопских пројекција или други садржаји који би били адекватни за овај простор“, наводи се у тексту.

Највећи део парцеле резервисан је за стамбени комплекс.

Објекти вишепородичног становања градиће се на највећем делу парцеле, уз то да ће уз Институтски пут бити одвојен део за линијски центар.

Управо уз Институтски пут, породични објекат или више њих, могу бити највише четвороспратнице са повученим поткровљем, док у западном делу парцеле зграде могу бити високе највише 3 спрата уз такође повучено потрковље.

Подруми су обавезни, са претпоставком да ће им намена бити гаражни простор, а најмање 30% површине на парцели мора бити зеленило.

Фото: PrtSc/Google Maps
До улице ће бити посађени дрвореди

„Планирају се зелене површине у категорији јавног зеленила – дрвореда у профилима саобраћајница. Садња дрвореда (једноструких или двоструких), вршиће се у 6 складу са условима профила улица“, наводи се у документацији.

Нацрт одлуке о изменама и допунама Плана детаљне регулације Мишелука са рибњаком, у ком се налазе ове и друге информације, на јавном увиду биће до 16. октобра, а могуће га је видети на сајту ЈП „Урбанизам“.


Pet barutana Petrovaradinske tvrđave već dva veka okružuju Novi Sad (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.