Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад издвојио милион и по динара за ”Дечију недељу”

Град Нови Сад и Градска управа за социјалну и дечију заштиту доделили су милион и по динара манифестацији ”Дечија недеља”, кроз јавни конкурс за доделу средстава из буџета.
Фото: Промо
Манифестација ове године носи назив ” Шта детету треба, да расте до неба”.

Дечија недеља је национална манифестација и представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Сваке године реализује се у циљу побољшања положаја детета у Србији.

Предузимање мера у скретању пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остваривање својих потенцијала.

На нашим просторима Дечија недеља се обележава од 1934. године, и од тада се мења и развија прилагођавајући своје програмске циљеве стварним потребама и проблемима деце. Од 1987. године је на предлог организације Пријатељи деце Србије уведена у закон о друштвеној бризи о деци.

Циљеви дечије недеље су:
  • скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце
  • указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права
  • презентација до сада постигнутих резултата
  • указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце; подстицање интерсекторске сарадње у стварању услова за поштовање права и оптимални развој сваког детета;
  • промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу
    покретање иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце и остваривању њихових права

,,Дечја недеља“ је једна од најзначајних манифестација за децу и младе која се одржава у целом свету у првој недељи октобра од понедељка до недеље.

U toku useljavanje brucoša u novosadske studentske domove

Преузмите андроид апликацију.