Почетна > Нови Сад
Актуелно Индекс Нови Сад

У току усељавање бруцоша у новосадске студентске домове

У току је усељавање бруцоша у студентске домове у Новом Саду. Како је предвиђено, до 11. октобра у десет студентских домова, уселиће се 397 будућих високошколаца. У Новом Саду примљена су 316, Зрењанину 49, а у Сомбору 32 бруцоша.
Фото: СЦНС

Директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић обишао је домове „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“ и пожелео добродошлицу новим станарима. Он је истакао да студентски домови Студентског центра Нови Сад пружају све могућности за квалитетан живот и учење.

„Овде, у овим собама учили су и живели многи успешни појединци, који су оставили значајан траг у свим областима друштва. Верујем да ће многи од вас у будућности постати велика имена науке, културе и привреде. Студентски центар је и ове године инвестирао знатна средства у реконструкцију и уређење студентских домова, односно објеката за исхрану. Наше службе ће вам пружити сву неопходну помоћ и подршку да се што пре адаптирате и постанете задовољни становници Кампуса“, рекао је Мартиновић.

Он је апеловао на студенте да у сарадњи са Студентским центром Нови Сад, студентским удружењима и Студентским парламентом, допринесу реализацији препорука Владе Србије о преко потребним уштедама елетричне енергије.

„План штедње, који желимо да испунимо у договору са Електродистрибуцијом Нови Сад и студентима, подразумева рационално смањење утрошка струје, али тако да у потпуности буду обезбеђени квалитетни услови студирања, и учења. Уверен сам да ће нам будући академци помоћи у томе, јер су студенти у циљу општег добра увек исказивали разумевање и добру вољу“, рекао је Мартиновић.

Фото: СЦНС

Како се укупно расподељује 3004 слободних места ( 2.653 у Новом Саду, 208 у Студентском дому у Зрењанину, односно 143 места у Сомбору ), студентима осталих година, након конкурса који је почео 16. септембра и траје до 22. новембра, биће на располагању укупно 2.607 места.

Студентски домови Студентског центра Нови Сад разврстани су у две категорије. У првој категорији су домови “Живојин Ћулум”, СД “Цар Лазар”, СД “Никола Тесла”, СД “Сајмиште”, СД “23. Октобар”, СД “Фејеш Клара” у Новом Саду, као и дом “Др Зоран Ђинђић” у Сомбору. У другу категорију убрајају се  “Слободан Бајић” и “Вељко Влаховић у Новом Саду и “Михајло Предић” у Зрењанину.

Десет одсто смештајних капацитета наменски је опредељено за смештај студената из осетљивих друштвених група. У домовима у Новом Саду је из расподеле је издвојено 60 места, односно за међународну размену је резервисано 40, док ће 20 места бити економска.

Nomus 2022. od 20. do 27. oktobra u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.