Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад добија „турбо кружни ток“, ево како ће функционисати (ВИДЕО)

Нови Сад би ускоро могао постати богатији за кружни ток, али не било који, већ „турбо кружни ток“ на раскрсници Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице.
Фото: Градске инфо

Већ дуго постоји идеја да се ова раскрсница код Спенса и Новосадског универзитета реконструише и од ње направи „турбо кружни ток“, а самим тим да се саобраћај значајно убрза.

Сада је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за избор извођача радова.

Фото: PrtSc/Google Maps

За овај пројекат Град Нови Сад и АП Војводина издвојили су новац, а вредност радова према процени је око 300 милиона динара.

Извођач који добије овај посао имаће 9 месеци да деоницу заврши и поново пусти у промет.

Шта је „турбо кружни ток“ и како ће он функционисати?

У видео анимацији Александра Пањковића приказано је како би „турбо кружни ток“ у пракси изгледао, како би се саобраћај у њему регулисао и то баш на предвиђеном раскршћу.

Ово је релативно нов тип раскрснице са више трака које заправо нису кругови него су у облику спирале.

Тиме се елиминише потреба за престројавањем у кружном току и пре уласка од возача захтева једино да зна путању којом жели да иде и на основу тога одабере одговарајућу траку.

Ако, на пример, у кружни ток улазе две траке, десна води десно и право, док лева трака води право и лeво.

То значи да се возач пре уласка у кружни ток мора одлучити којом траком улази у кружни ток, унутрашњом или спољашњом, јер када уђе, више нема мењања траке до изласка из кружног тока.

То би такође значило да у кружном току нема „вртења кругова“ у недоглед, бар не на прописан начин, али могуће је вратити се у улицу у којој сте били уколико изаберете скроз леву траку.

Фото: PrtSc/Youtube/Aleksandar Panjković

Сигнализацијом (пуне, испрекидане и двоструке линије) је означено којом траком се возило креће од тренутка када уђе у „турбо кружни ток“ па све док не напусти исти.

Истраживања су показала да се на тај начин број саобраћајних незгода смањује за 50%, док је сам проток возила порастао за 46%.

Такође, у „турбо кружном току“ дозвољена брзина је 30 километара на час, што омогућава возачима безбеднију вожњу. Такође, услед мање брзине возачи безбедније могу да процене своје поступке унутар новог кружног тока.

Фото: PrtSc/YouTube/Aleksandar Panjković
„Турбо кружни ток“, први пут је развијен у Холандији 2000. године.

После Холандије, многе европске и светске земље препознале су његову ефикасност у циљу што бољег регулисања саобраћаја и смањења гужви које и код нас постале део свакодневнице.

Остаје нам само да видимо како ће изгледати и како ће функционисати овај новитет у Новом Саду.

Ko propušta koga u kružnom toku? (ANKETA)

Преузмите андроид апликацију.