Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад добија још једну мултифункционалну – концертну дворану (ВИДЕО)

СКЦНС Фабрика важи за један од најеминентнијих концертних простора у нашем граду.

 

Након што ју је Град Нови Сад комплетно обновио и овој концертној дворани увео је излозацију, канализацијау, централно грејање и климатизацију, те је комплетно реновирана инфраструктура објекта.

Простор који 2017. године није био адекватан за организацију било ког догађаја, а који су чиниле две, мале, неусловне просторије без прозора, замењен је озбиљним концетним простором са свим потребним просторијама.

Према речима Обрада Бобе Шкрбића, директора Студентског културног центра Новог Сада, само у току прошле године организовано је преко 280 програма, што је убедљиво највећи број програма у односу на остале Студентске културне центре у Србији.
Фото: СКЦНС

Међутим, због обима свог рада, за неколико месеци Студентски културни центар добија нову зграду. Ова савремена грађевина налазиће се поред Ђачког игралишта у Студенстком кампусу.

На 3500 квадратних метара површине, подељених у три етаже, биће смештено ново седиште Студентског културног центра, а завршетак радова планиран је за септембар ове године.

Средства за изградњу нове зграде обезбеђена су из Покрајинског буџета.

Оно што је најинтересантније јесте чињеница да ће се на приземљу налазити савремена мултифункционална – концертна дворана са 200 седећих места која ће Нови Сад ставити на водеће место на културној мапи региона.

Објекат ће, такође, имати велики број канцеларија и свих потребних просторија за запослене у Студентском културном центру, као и обезбеђена паркинг места (24) у подрумској етажи, на површини од 937,2 квадратна метра.

Радујемо се јер нас само још неколико месеци дели од новог центра културних дешавања у нашем граду!

Čelično prijateljstvo gradi i razvija Novi Sad

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке