Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад данас пали свеће за браћу Јовандић и све страдале у јануару 1942. (понедељак, 23. јануар)

Остало нам је још два понедељка до краја месеца. Понедељке мало ко воли. Понедељак је први дан у недељи који се налази између недеље и уторка. У српском језику је добио назив по једноставној чињеници да наступа по недељи, односно после недеље.
Фото: Градске инфо

У Новом Саду ће данас бити облачно, ветровито, после подне и увече повремено с кишом. Дневна температура неће прећи 9 степени, а јутарња температура ће бити 3 степена.

У периоду од 07:00 до 16:00 часова данас ће привремено бити измењена траса аутобуских линија број 11А и 11Б. Због обележавања годишњице Новосадске рације аутобуски саобраћај на наведеним линијама одвијаће се на следећи начин:

Линија 11А (Ж.станица – Болница – Лиман – Ж.станица)

Аутобуси ће постојећом трасом из Стражиловске улице саобраћати Улицом Жарка Зрењанина, скретати десно на Булевар Михајла Пупина, затим десно Тргом незнаног јунака саобраћати дo Кeja жртaвa рaциja и даље настављати редовном трасом кретања.

Линија 11Б (Ж.станица – Лиман – Болница– Ж.станица)

Аутобуси ће постојећом трасом са Београдског кеја скретати десно на Трг незнаног јунака, десно на Булевар Михајла Пупина, затим лево у Улицу Жарка Зрењанина до Стражиловске улице и даље настављати редовном трасом кретања.

Напомена:

На измењеном делу трасе наведених аутобуских линија користиће се постојећа стајалишта других линија.

Поред аутобуса и на снагу ће ступити и  привремена измена режима саобраћаја за аутомобиле.

Измена саобраћаја биће на делу паркинга испред Месне заједнице „Соња Маринковић“ и на Кеју жртава рације, од Улице Максима Горког до Трга незнаног јунака, од 7.00 до 14.00 часова, затим на коловозу на Кеју жртава рације, од Трга незнаног јунака до Радничке улице, од 11.00 до 13.30 часова, и у десној траци на Кеју жртава рације, од Радничке улице до скретања за мост Дуга од 7.00 до 16.00 часова.

Фото: Градске инфо

Помен жртвама новосадске рације биће одржан у 12 часова, на Кеју жртава рације, код споменика „Породица“. Ове године новина је то што ће у протоколу полагања цвећа учествовати и представници наших градова страдалника у другом светском рату.

Радници Јавног комуналног предузећа „Новосадска топлана“ Нови Сад,  од данас почињу очитавање стања утрошка топлотне енергије на мерилима топлоте и на водомерима за топлу потрошну воду за месец јануар текуће године.

Моле се потрошачи, посебно станари у индивидуалним стамбеним зградама, да омогуће овлашћеним лицима приступ мерним инструментима у топлотној подстаници.

Фото: Pixabay/ri

Због планираних радова на водоводној мрежи без воде ће остати у понедељак и у уторак следеће улице у Сремским Карловцима. Улице Браће Анђелић, Карловачких ђака и околне улице у Сремским Карловцима од 9 до 17 сати.

Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Поједине улице ће остати и без струје. ОВДЕ погледајте које.

У Српском народном позоришту можете погледати две представе:
  • Виолиниста на крову од 19:30 часова
  • Представа Оне ствари Драгољуба Мићка Љубичића од 20:00 часова

У Новосадском позоришту од 19:00 часова можете погледати представу Контрабас.

Уживајте!

Šta je Novosadska racija i zašto se obeležava njena godišnjica?

Преузмите андроид апликацију.