Почетна > Србија
Србија

Нове електронске услуге МУП-а од данас на порталу еУправе

Министарство унутрашњих послова покренуло је данас нове електронске услуге – еСагласност и еУверење о држављанству на порталу еУправа што ће грађанима олакшати долазак до потребних докумената.
Фото: PrtSc/eUprava

Пуштању у рад нових електронских услуга у Канцеларији за информационе технологије и еУправу присуствовали су министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић и в.д директора Канцеларије за ИТ и еУправу Милан Латиновић.

Јовановић је објаснио да грађани морају да буду пријављени на портал еУправа, тако што ће користити квалификовани електронски сертификат или одређену мобилну апликацију, како би могли да користе нове електронске услуге.

Он је навео да је уверење о држављанству једно од најтраженијих докумената који су грађани узимали на шалтерима општина, а додајући да ће од сада моћи и да га поруче електронским путем, на порталу еУправе.

„Нема више потребе да грађани обилазе шалтере тражећи своје држављанство, све могу да ураде и заврше преко портала еУправе“, казао је Јовановић.

Nemačke kompanije planiraju dugoročne investicije u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке