Почетна > Србија
Србија

Нита Проуз ауторка бестселер романа „Собарица“ стиже у Србију

Нита Проуз, ауторка чији је деби роман „Собарица“ одмах по објављивању постао бестселер Њујорк тајмса и Сандеј тајмса, долази у Београд 10. новембра, Вулкан издаваштва.
Фото: PrtSc/Twitter/Nita Prose
Дружење са ауторком, коме могу присуствовати сви заинтересовани љубитељи књига, биће организовано у 18 сати у књижари Вулкан на Тргу републике 5.

Нита Проуз је своју каријеру у издаваштву започела као приправник, да би касније преузела уредничке послове.

Захваљујући томе, сарађивала је са многобројним бестселер ауторима и радила на њиховим рукописима.

„Почела сам фотокопирајући већ сређене рукописе, тајно слушајући фасцинантне разговоре између уредника и писаца. Сада имам привилегију да радим са невероватним ауторима и колегама издавачима, којима сам захвална за то што су ме научили чудесном занату писања“

Тренутно, Нита Проуз је потпредседница и уредница у издавачкој кући Simon & Schuster у Торонту, где и живи.

Објављена почетком ове године, њена књига Собарица заузела је прво место на листи најпродаванијих у Канади и постигла велики успех у многим другим земљама.

Моли, главна јунакиња романа, посвећена је свом послу хотелске собарице. Њен јединствени карактер, уз опсесивну љубав према чишћењу и прописаним правилима понашања, чини је идеалном за овај посао.

Али оног дана када затекне леш озлоглашеног и богатог госта у његовом апартману, Молин уредан живот окреће се наглавачке.

И пре него што схвати шта се дешава, управо због свог необичног понашања, постаје главна осумњичена.

Пред њом је избор – да пронађе убицу или ризикује да се уплете у прљаву заверу.

„Собарица“ је узбудљив и дирљив роман, који говори о пријатељству и породици, идентитету и проналашењу сопственог гласа, али истовремено води читаоца кроз замршену мистерију. Испуњена шароликим ликовима, љупким и одбојним, занимљивим и незаборавним, ова прича држи пажњу читаоца и инспирише га да размишља о томе колико нам је важно да будемо прихваћени.

Otvoren 58. međunarodni Sajam nameštaja (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.