Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ниче нови научно – образовни центар компаније „3Lateral“

Започета је градња новог научно-образовног ценра компаније „3Lateral“ у Радничкој улици. Завршетак радова на новом центару за истраживање и унапређење технологија у дигитализацији планиран је за 2024. годину.
Фото: Војводина уживо

Ова компанија из Новог Сада, која се бави развојем иновативих технологија које омогућавају дигитализацију људског лика и покрета, годинама уназад бележи огромне успехе у свету, а део је америчке компаније ”Epic Games” за развијање видео игара и софтверских решења.

Како изгледа почетак радова на изградњи научно-образовног центра за развој напредних технологија у срцу Новог Сада погледајте у прилогу Војводина уживо:

Овај пројекат компаније „3Lateral“, чланице Епик Гејмса, налазиће се у непосредној близини новосадског Универзитета и биће будући центар за производњу интерактивних медија и истраживање и развој технологија по светским стандардима.

Град Нови Сад, на челу са Милошем Вучевићем, већ се назива “Силцијумска долина Србије”, јер се велики број ИТ компанија оснива, али и отвара своја седишта, баш у граду. Такође, две светске компаније, немачки Континентал и јапански Нидек граде своје истраживачко-развојне центре у Новом Саду.

Парцела на којој ће се градити “Epic Gаmes“ Нови Сад – „3Lateral“ пословна зграда” је под бројем 741/12, а налази се у Радничкој улици. Површине је 6.495 м2, док ће сама зграда бити површине 2886,11 м2.

Пословни објекат у свом надземном делу позициониран је на северном делу парцеле као атријумски, тј. у свом северозападном делу уз Радничку улицу имаће спратност П+6, а у југоисточном делу имаће спратност П+2 и биће у облику ћириличног слова П.

Функционално гледано, зграда је подељена на пословно-административни део и студио блок.

Фото: Gradnja.rs

У пословном делу објекта, у приземљу се налази улазни фоаје и техничке просторије.

На горњим спратовима ће бити смештени различити канцеларијски простори са изузетком трећег спрата на ком је предвиђена кантина са кухињом, за запослене и посетиоце, и шестог спрата који је комплетно техничка етажа. На тој техничкој етажи налазиће се опрема за хлађење / грејање и вентилацију.

Део намење за студијски простор може да се подели у три целине:

– део са радионицама различите намене, са одговарајућим пратећим садржајима, као и привременим и сталним просторима за рад;

– део са студијима намењеним за разне врсте снимања и продукције, са одговарајућим пратећим садржајима, као и зонама за ВИП посетиоце и делегације;

– део намењен за мултифункционални аудиторијум/театар, максималног капацитета 280 људи.

У целокупној згради биће омогућен рад и присуство између 280 – 300 људи.

Етаже су међусобно повезане са четири комуникацијска језгра са степеништима и укупно пет лифтова.

Готово испод целе парцеле планира се подземна гаража са техничким просторијама, а на крову су планиране пешачке стазе, зелена оаза и биосоларни екстензивни кров. На паркингу су планирана и места за електрична возила и њихово пуњење.

Нови Сад полако израста у један од технички најсавременијих градова у овом делу Европе, са изузетно успешним ИТ сектором, Техничким универзитетом као расадником кадрова и Европским центром изврсности за напредне технологије у одрживој пољопривреди – институтом Биосенс.

Уколико вас више занима која врста технологија ће се развијати у новом научко-образовном центру, погледајте и један од најпознатијох пројеката 3Lateral – Meta Human:

Преузмите андроид апликацију.