Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

НФЛ драфт обележен дефанзивцима

У Лас Вегасу је прошле ноћи одржан НФЛ драфт на ком су право првог пика имали Џексонвил Џегуарси као најлошији тим претходне сезоне.
Фото: Танјуг/AP Photo/Jae C. Hong

Они су другу годину узастопно имали право првог избора, а овог пута одлучили су се за дефанзивног енда Тревона Вокера са Џорџије.

У питању је снажан, али и веома висок обарач који се подједнако добро сналазио и у обарању противничких квотербекова, али и тркача.

„Дефинитивно сам спреман за то да будем први пик. Има много очекивања, али ово је само фудбал за мене. Наставићу да радим оно што сам радио, даћу све за фудбал јер то волим да радим и нећу правити себи притисак већи него што је потребно“, рекао је Тревон Вокер у току церемоније.

Генерално, дефанзивци су доминирали на овом драфту, јер су у првих пет пикова били само играчи из одбране.

Други је изабран Ејдан Хачинсон из Мичигена и то од стране Детроит Лајонса.

Хјустон Тексанси су као трећи узели корнербека Дерека Стингла са ЛСУ универзитета, а на истој позицији као четврти одабран је Амад Гарднер од стране Њујорк Џетса.

Пети пик био је још један дефанзивни енд Кејвон Тибодо са Орегона и он ће играти у Њујорк Џајантсима, затим је први играч из офанзивне линије Икем Еквону отишао у Каролина Пантерсе.

Као седми је Иван Нил из Алабаме отишао такође у Џајантсе, а следећи је Дрејк Лондон завршио у Атланта Фалконсима.

Првих 10 пикова комплетирали су Чарлс Крос у Сијетл Сихоксима и Герет Вилсон, нови хватач Њујорк Џетса.

Интересантан је и пик Питсбург Стилерса који су са домаћег универзитета изабрали квотербека Кенија Пикета и он ће конкурисати за место стартера са Мичелом Трубиским, након што се легендарни Бен Ротлисбергер пензионисао.

Dončić i Dalas nadigrali Jutu za polufinale Zapada

Преузмите андроид апликацију.