Почетна > Бизнис
Бизнис

Нестле на оброцима за људе на лековима за мршављење неће истицати везу с лековима

Нови бренд хране компаније Нестле, за људе који узимају лекове за мршављење, биће богат протеинима, влакнима и хранљивим материјама, али неће истицати везу са поменутим медикаментима за смањење гојазности, рекао је данас извршни директор компаније за Ројтерс.
Фото: PrtSc/Facebook/Nestle

Председник компаније Нестле САД задужен за храну Том Мо наводи да називи тих лекова неће бити на паковању због регулаторних проблема.

„Нећемо директно истицати везу са лековима на паковањима хране“, рекао је он.

Мо додаје да ће највећи светски произвођач хране уместо тога пласирати своју линију смрзнутих оброка Витал Пурсуит од пет долара (и мање) на друштвеним мрежама.

Оклевање да Нестле на амбалажи наведе лекове као што су Ново Нордиск, Вегови и Оземпик показује неизвесност с којом се суочавају прехрамбене компаније док улажу у продају производа посебно намењених људима који узимају лекове за смањење апетита, наводи агенција.

Лекови, из класе лекова познатих као ГЛП-1 агонисти, прете да угрозе профит произвођача грицкалица и ланаца брзе хране, јер људи који их узимају знатно смањују количину хране коју конзумирају, напомиње Ројтерс.

Promet na Beogradskoj berzi 77,9 miliona dinara, indeksi i danas u padu

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке