Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Нестало вам је презле? Ево чиме их можете заменити

Презле су кључни састојак многих рецепата. Делују као везиво, стварају савршену кору и дају укусну хрскавост многим јелима. Међутим, поред мрвица хлеба, хрскави омот можете направити и са многим другим намирницама.
Фото: Pixabay/ivabalik

Пржење меса, рибе, сира, поврћа и многих других намирница које су претходно умочене у јаја и мрвице хлеба и брашно, а затим стављене у врело уље, омиљен је начин припреме јела у многим домаћинствима. Мешавина за поховање се обично састоји од презле, брашна и јаја, али постоји велики број варијација на тему.

Ако код куће немате презле или само желите да припремите нешто ново, подједнако хрскаво и укусно, пробајте неку од следећих намирница.
Овсене пахуљице

Овас је савршена замена за мрвице хлеба у, на пример, ћуфте. Додавање грубо млевеног овса у мешавину ћуфте, ћуфте или крокета помоћи ће у згушњавању и везивању. Виша нутритивна вредност од хлебних мрвица такође није занемарљива. За панирање меса, сира или рибе можете користити и сецкане овсене пахуљице.

Фото: Pixabay/sharonang
Кукурузне или пиринчане пахуљице

Ако за доручак једете хрскаве житарице са млеком, одлична вест је да их можете користити и као замену за презле. Ако се одлучите за ову опцију, уверите се да су житарице које користите незаслађене и благог укуса, као што су кукурузне пахуљице или пиринчане пахуљице. Мрвице направљене од житарица одлично иду уз пилетину или рибу. Процес прављења мрвица је исти као и код крекера, једноставно их ставите у пластичну кесу и уситните варјачом.

Чипс

Класични чипс (са или без укуса) је одлична замена за традиционалне презле. Можете користити овај хрскави чипс да направите хрскаву кору када пржите пилећи или рибљи филе. Чипс је сам по себи веома слан, па слободно смањите количину соли у остатку јела.

Орашасти плодови

Сецкани ораси као што су бадеми, ораси или индијски орашчићи ће створити хрскаву корицу пуну укуса и арома. Здробљени ораси, чак и неко брашно од ораха (као што су ораси, бадеми и кокос) су фантастична замена за презле, са мало угљених хидрата и пуно добрих масти које су одговорне за осећај ситости.

Крекери

Крекере или слане штапиће ставите у пластичну кесу и згњечите оклагијом, а затим их можете користити на исти начин као и презле.

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Преузмите андроид апликацију.