Почетна > Бизнис
Бизнис

Немци улажу приговоре пореској управи, процењена већа вредност многих некретнина

Милиони грађана Немачке уложили су приговоре пореским управама које су новом методологијом процениле да је вредност њихових некретнина много већа од реалне, што би могло да доведе до значајног повећања пореза на имовину.
Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst

До сада је поднето укупно више од три милиона приговора, као и девет тужби пореским судовима, наводи Франкфуртер алгемајне цајтунг.

„Велика већина наших клијената сада се противи проценама пореза на имовину“, рекао је порески консултант у ревизорској кући ЕИ Хајнрих Флајшер.

Заменик шефа пореске управе Мајнца Холгер Крибел навео је да је особље у њиховој управи прерасподељено како би могли да се носе са великим бројем приговора.

Он је додао да је уобичајена пракса да се процес аутоматски обуставља уколико се приговором доводи у питање уставност пореза на имовину, међутим многи порески обвезници често не добију обавештење о томе.

Пореске службе обрађују само примедбе које оспоравају одређене информације у проценама, као што су површина или вредност земљишта.

Додатни проблем је настао око тога што свака савезна држава у Немачкој сама одлучује о томе на који начин ће израчунавати порез на имовину.

Стручњаци, међутим, наводе да приговори немају смисла, осим у случајевима када је вредност имовине значајно порасла у односу на претходну процену.

Из удружења пореских обвезника, са друге стране, поручују да су приговори корисни уколико се тиме откривају одређене недоследности.

Они сматрају да би велики број примедби могао да укаже на то да постоји проблем са порезом на имовину, те да није реч о неколико изолованих случајева.

Banka Rusije: Međunarodne rezerve Rusije pale na 544 milijarde evra

Преузмите андроид апликацију.