Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Неколико намирница које не би требало да буду у вашем фрижидер

Није битно да ли држите одређену храну у фрижидеру или не. Постоје три намирнице које могу да буду штетне ако се оставе у фрижидеру.
Фото: Pixabay/rperucho

Многи људи ово не знају, али постоји неколико намирница које не би требало да буду у вашем фрижидеру, а људи их и даље тамо стављају.

Свеж ђумбир

Није му место у фрижидеру. То је зато што ђумбир врло брзо почиње да расте буђ. Иако је веома здрав, његово неправилно складиштење може изазвати проблеме. Ниска температура и влажност ваздуха подстичу стварање буђи на свежем ђумбиру, што га чини веома токсичним.

Кувани пиринач

Такође може бити отрован јер се на њега брзо ухвати буђ. Ако се налази у фрижидеру, препоручује се да се употреби у року од 24 сата. Поред тога, кувани пиринач има потенцијал за развој бактерије б.цереус, која је повезана са тровањем храном.

Лук

Привлачи бактерије из свог окружења и стога може бити опасан по здравље. У фрижидеру упија више влаге, због чега се брже квари. Скроб се такође, у хладном и влажном окружењу, брже претвара у шећер, а лук почиње да трули.

Бели лук

Разлози зашто га није добро држати у фрижидеру су мало другачији. На тај начин се подстиче његово ницање, што није штетно ни нездраво, али бели лук тиме губи на квалитету.

Kako da budete na dijeti, a da ne budete gladni?

Преузмите андроид апликацију.