Почетна > Бизнис
Бизнис

Недељни промет на берзи 125 милиона, индекси у паду

Током ове недеље трговином на Београдској берзи остварен је промет од 125 милиона динара, а оба индекса и Белеx15 и Белеxлине била су у паду.
Фото: Pexels/ Leeloo Thefirst

Belex15 је пао за 1,04 одсто а Belexline за 0,42 одсто.

Раст вредности акција за 16,88 одсто донео је титулу овонедељног добитника нишком Житопеку, чије акције су на затварању трговања достигле цену од 1.987 динара.

На другом месту добитничке листе су ужички Аутовентили са растом вредности акција од 7,48 одсто а на трећем Утва силоси из Ковина, где је раст акција износио 0,44 одсто.

Губитничку листу ове седмице предводи Лучић Пригревица из Новог Сада, са падом вредности акција од 14,89 одсто, следи Филип Морис са падом од осам процената и АЛТА банка, чије акције су забележиле пад од 6,25 одсто.

Када је реч о најтргованијим акцијама за ову недељу су то акције нафтне компаније НИС, чијом трговином је остварен промет од 9,8 милиона динара.

Доста се трговало и акцијама београдског Дунав осигурања. Трговином акцијама ове осигуравајуће куће забележен је промет од 5,3 милиона а акцијама Мессер Техногаса, трећег на листи најтргованијих, 5,2 милиона динара.

Rusija razmatra alternativu dolaru u spoljnoj trgovini,od juana do kripto valuta

Преузмите андроид апликацију.