Jedenje ostataka pice je tema koja izaziva podele u društvu – neki obožavaju hladnu picu za doručak, dok drugi moraju da je zagreju da bi istinski uživali.
Ako volite da vam ostaci pice budu fini i topli i da je razlika između sveže pečene i one zagrejane jedva primetna, isprobajte trik koji je opisan u nastavku.
Ako želite da pica ostane hrskava, klonite se mikrotalasne pećnice.
Kad podgrevate picu tekstura pice treba da ostane ista. Sve što vam treba je upotreba ventilatora za vrući vazduh u rerni, koji će obezbediti da vaša pica ostane hrskava, a preporučljivo je da picu prethodno poprskate sa malo ulja za dodatnu hrskavost. Na ovaj način vaša prethodno zagrejana pica neće biti gumena ili mokra i podsećaće na sveže pečenu.
Da se testo za picu ne osuši, možete staviti posudu sa malo vode na dno rerne.
Trajanje zagrevanja i temperaturu možete prilagoditi debljini pice i količini punjenja, ali je optimalno 4 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Preuzmite android aplikaciju.