Početna > Život i stil
Život i stil

Ne volite podgrejanu picu? Ovom metodom biće kao sveže pečena

Jedenje ostataka pice je tema koja izaziva podele u društvu – neki obožavaju hladnu picu za doručak, dok drugi moraju da je zagreju da bi istinski uživali.
Foto: Pixabay/MatteoPhotoPro2020

Ako volite da vam ostaci pice budu fini i topli i da je razlika između sveže pečene i one zagrejane jedva primetna, isprobajte trik koji je opisan u nastavku.

Ako želite da pica ostane hrskava, klonite se mikrotalasne pećnice.

Kad podgrevate picu tekstura pice treba da ostane ista. Sve što vam treba je upotreba ventilatora za vrući vazduh u rerni, koji će obezbediti da vaša pica ostane hrskava, a preporučljivo je da picu prethodno poprskate sa malo ulja za dodatnu hrskavost. Na ovaj način vaša prethodno zagrejana pica neće biti gumena ili mokra i podsećaće na sveže pečenu.

Da se ​​testo za picu ne osuši, možete staviti posudu sa malo vode na dno rerne.

Trajanje zagrevanja i temperaturu možete prilagoditi debljini pice i količini punjenja, ali je optimalno 4 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Recept dana: Havajska pica

Preuzmite android aplikaciju.