Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Не игноришите ове симптоме који указују на могуће пуцање гуме, може бити опасно

Уколико уочите било који од ових знакова, останите смирени и избегавајте вожњу великом брзином.
Фото: Pexels/Isaac Mitchell

Пренизак притисак у гумама често је знак проблема, па је важно редовно их проверавати сваке две недеље, саветује Немачки аутомобилски клуб.

Предмети попут ексера или комади разбијеног стакла могу оштетити гуму и постепено је испразнити. Такође, истрошеност и старење повећавају ризик од оштећења. Чак и ако нема видљивих оштећења, гуме би требало заменити најкасније након осам година, наводи Ревијахак.

Како можете приметити оштећење гума? Немојте се превише ослањати на систем за праћење притиска у гумама: у неким случајевима, пробушена гума која споро испушта ваздух се детектује прекасно, а систем региструје само губитак притиска од 20 процената. Онда вожња више није сигурна. Пре „великог праска“ обично постоје неки знаци који најављују да је гума пробушена. Смањен притисак у гумама значајно утиче на понашање у вожњи: аутомобил вуче лево или десно, управљач реагује „сунђерасто“.

Ако приметите било који од ових сигнала, останите смирени, избегавајте наглу вожњу и укључите све показиваче правца.

Зауставите аутомобил што пажљивије, на сигурном месту. Немојте нагло кочити, јер то може довести до проклизавања и заношења задњег дела возила.

Gde su granice (ne)pristojnosti pri oblačenju za posao?

Преузмите андроид апликацију.