Чување хране без пропуста умеће је које треба савладати, иако не иде лако. Понекад направимо неколико наизглед ситних грешака које понекад могу имати озбиљне последице.

Једна од лоших навика тиче се већ отворених конзерви које смо склони да оставимо дуже време отворене у фрижидеру до наредне употребе.
Ако се то можда чини тривијалним, није, јер је конзервирана роба врло кварљива чак и када се држи на хладном, у предвиђеним условима.
Осим тога, у додиру с хладноћом, могуће је да се гвожђе отопи с кисеоником у ваздуху и тако храна поприми укус метала.
Идеално би стога било преместити садржај конзерве у другу херметичку посуду која ће сачувати не само квалитет већ и укус хране.
Треба, међутим, напоменути да рок трајања конзервиране хране генерално не може бити дужи од седам дана, што је време које је за одређене производе чак и смањено на два дана, што је показало истраживање које је провео Purdue University Extension у Сједињеним Државама.
Када се конзерве не отварају, тада је наравно прикладно позвати се на рок трајања утиснут на паковању.
Такође, чувајте се сломљених и удубљених конзерви, које се понекад налазе у супермаркетима. Њихов затварач се понекад може оштетити, а да то није видљиво споља, а тиме је такође угрожено очување хране.
Преузмите андроид апликацију.