Почетна > Живот и стил
Живот и стил

„Навика“ која на наше тело утиче горе него цигарете и алкохол!

Усамљеност повећава ризик од преране смрти за 26 одсто према неким истраживањима. Друштвена изолација и недостатак друштвених веза додатно повећавају овај ризик, због чега стручњаци сматрају да усамљеност може бити једнако штетна за људско здравље као и гојазност или пушење.
Фото: Pixabay/cherylholt

Истраживачи су направили разлику између људи који се осећају усамљено и оних који заиста немају контакт са спољним светом.

Студија је показала да у ризичне групе спадају они који су сами, али се осећају срећно, као и појединци који имају много друштвених контаката, али се осећају усамљено.

Ако кажемо људима да се више друже са другима, то би могло да реши проблем друштвене изолације, али не и осећај усамљености.

Зато треба да прихватимо да су обе категорије подједнако важне. Стручњаци тврде да развој технологије утиче на то да све већи број људи у свету живи у друштвеној изолацији и да имају све мање веза лицем у лице.

С друге стране, истраживања су показала да успостављање пријатељских и романтичних веза смањује стрес, побољшава имунитет и даје животу више смисла.

Кључно је одржавати смислене и блиске односе са драгим људима и имати богат друштвени живот.

Istraživanja došla do zaključaka koji će se dopasti svima koji vole da prilegnu nakon ručka

Преузмите андроид апликацију.