Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Научници израчунали тачно у минут: Када смо под највећим стресом у току дана?

За већину људи једно доба је најстресније.
Фото: Pexels/energepiccom

Живот је данас постао много стресан, испуњен великим бројем обавезама, али и константним бригама. Живимо под константним стресом сваког дана, а научнике је занимало кад тај притисак достиже свој највећи ниво.

Група научника у Лондону спровела је истраживање у ком је учествовало 2000 одраслих људи, а резултати су објављени у часопису „The Healthy„.

Ово истраживање је показало да је већини одраслих особа најстресније време у просеку око 7:23 часова ујутру и то због уобичајених стресова попут гужве у саобраћају и припреме за посао.

Ова студија је показала да постоји и разлика у најстреснијем добу дана у зависности од пола. Рецимо, жене се сусрећу са првим стресовима нешто раније него мушкарци, тачније око 7:50. За мушкарце први стресови почињу касније, отприлике око 8:43.

Јутарњи стрес може и те како лоше утицати на остале активности у току дана и да смање нашу продуктивност, сматрају стручњаци који су радили на овом истраживању.

Јутро је заправо најстреснији део дана – велике гужве, проналазак паркинга, припреме доручка за породицу, припремање деце за вртић, представљају главне изворе менталног притиска који осећамо.

Dete je reklo da vas ne voli? Psiholog otkriva što da uradimo tada, a šta nikako ne smemo

Преузмите андроид апликацију.