Почетна > Србија
Србија

Напредује изградња обилазнице око Београда – Сектор Б6 (ВИДЕО)

Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километара. У априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара од моста на Сави код Остружнице до петље Орловача и Петлово Брдо, док је Сектор 5 обилазнице око Београда, са тунелом Стражевица отворен за саобраћај у јуну ове године.
Фото: Војводина уживо

Сектор шест протеже се од тунела Стражевица до петље Бубањ поток, будућег највећег саобраћајног чворишта у Србији.

Деоница се гради од 10. септембра 2019. године и највише проблема је било око експропријације, односно расељавања лица на траси овог дела. Потрајало је да се чак 60 кућа уклони.

Од 9,6 километара колико износи дужина путног правца који се ради у пуном профилу ауто-пута, већ је асфалтирано 70 одсто, а преостало је да се заврши још неколико најсложенијих делова. Ту су петља Бубањ поток и Авала, као и најсложенији подухват овог дела Обилазнице, тунел Бели поток.

Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП Путеви Србије, кинеском компанијом Поwер Цонструцтион Цорпоратион оф Цхина Лтд и азербејџанском компанијом Азвирт.

Како би се комплетирала Обилазница око Београда и завршила у пуном профилу од 69 километара, потребно је урадити и трећи део који води ка Панчеву. Како су надлежни раније истакли, радови на том потезу неће почети пре завршетка друге деонице.

Пројектовано време завршетка радова на сектору Б6 обилазнице око Београда је март 2023. године.

Фото: ЈП „Путеви Србије“

Povremeno jači pljuskovi mogu otežavati vožnju

Преузмите андроид апликацију.