Početna > Život i stil
Život i stil

Namkirnice koje nikada ne biste trebali da spremate u fritezi na vruć vazduh

Iako mnogi ljudi svakodnevno koriste friteze za pripremu jela, ponekad je najbolje da ih preskočite zbog nereda ili neujednačenog kuvanja, dok je ponekad lakše ili efikasnije kuvati obrok na tradicionalan način.
Foto: Pixabay/katarzynajavaheri0

Friteze su mnogima postale najbolji prijatelj u kuhinji, praveći zdravije verzije vaših omiljenih jela za kratko vreme.

Međutim, ovaj kućni aparat vam ne može pomoći da uskladištite svu hranu koju imate u ostavi, a stručnjaci za zdravlje i bezbednost upozoravaju ljude da izbegavaju da ga koriste za neke od najčešćih namirnica u vašoj kuhinji.

Lisnato povrće

Lisnato povrće treba izbegavati kada je u pitanju kuvanje u fritezi. Vrući vazduh će većinu lisnatog povrća poput spanaća, kelja i blitve učiniti hrskavim. Čvrsto povrće, uključujući prokulice i tikvice, može se kuvati u fritezi, ali lisnato zelje je najbolje kada se prži ili kuva na pari.

Pileći file

Pileća krilca, bataki i svi komadi sa kostima savršeni su kandidati za fritezu. Pileća prsa bez kostiju nemaju mnogo masti i lako će se osušiti, tako da nisu najbolji izbor. Međutim, ako ih „zaštitite“ sa malo jajeta i prezla biće u redu, ali „gola“ pileća prsa kuvana u fritezi često završe suva ili gumena.

Veliki komadi mesa

Veliki komadi telećeg ili jagnjećeg mesa obično su najbolji kada se kuvaju na niskim temperaturama ili koriste metode sporog kuvanja, a ne preporučuje se njihovo kuvanje u fritezi.

Brokoli

Ako brokoli umotate u foliju, možete koristiti fritezu da ga brzo skuvate. Ako ih ostavite nepokrivene i izložene vrelom vazduhu, na kraju ćete dobiti osušene vrhove brokolija koji su sve samo ne ukusni.

Moć jedne poslastice koju svi jedemo

Preuzmite android aplikaciju.