Да ли се осећате уморно, некада и прехлађено, током прелазног времена и промене годишњих доба? Најчешће је то одбрамбени механизам нашег тела који покушава да се брине о нама и заштити нас.
Током прелазног периода било би добро да повећамо унос намирница које ће повећати наш имунитет и направимо мале промене у исхрани.
Витамин Ц
Кад год се прехладимо углавном нам прво кажу да додамо више витамина Ц. Почните од цитрусног воћа које укључује лимете, лимуне, поморанџе, мандарине, до поврћа попут паприке, лиснатог поврћа као што су спанаћ, зелена салата, кељ…
Куркума
Куркума садржи једињење звано куркумин, који је антиинфламаторне и антивирусне природе. Можете да направите смесу од сирове куркуме и помешате га са млеком и медом.
Бели лук
Бели лук је познат по томе да повећава имунитет,а чиме повећава заштиту од грипа и вируса. Садржи високе концентрације цинка које допуњују и подстичу ефикасност тела у повећању Т-ћелија, чинећи тако бели лук борцем против грипа.
Ђумбир
Ђумбир је заправо корен и носи обиље хранљивих материја и минерала који укључују витамин Б6, магнезијум и манган. Сви хранљиви састојци играју активну улогу у повећању метаболизма, а тиме и имунитета. Ђумбир такође садржи специфично активно једињење звано Гингерол, које чини ђумбир антиинфламаторним и антибактеријским по природи и тако спречава инфекције.
Преузмите андроид апликацију.