Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најздравији орашасти плодови

Ако тражите укусну и хранљиву ужину која ће вам помоћи да останете здрави током година, ораси би могли бити прави избор.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Нова студија сугерише да су ораси идеална опција за одржавање здравља док старите. Током студије ризика од коронарних артерија код младих одраслих, истраживачи су пратили 3.023 учесника старости од 18 до 30 година током 30 година.

Резултати су открили да су учесници који су редовно конзумирали орашасте плодове имали бољу исхрану, били су физички активнији и имали мањи ризик од срчаних обољења у старости.

Ораси су одличан извор биљних омега-3 масних киселина, влакана и других антиоксиданата, чинећи их идеалном ужином за одржавање здравља. Људи који редовно једу орашасте плодове развијају здраве навике у исхрани које их штите од хроничних болести као што су болести срца, гојазност и дијабетес током целог живота.

Орашасти плодови као што су ораси могу деловати као „храна носитељ“ која помаже људима да формирају здраве навике у исхрани. Орашасти плодови су богати омега-3 масним киселинама, које су антиинфламаторне масти повезане са бољим здрављем срца.

Такође су извор здравих влакана, која стабилизују ниво шећера у крви и дуже вас одржавају ситима.

Како јести орахе?

Ако желите да укључите орахе у своју исхрану, можете их јести као ужину или их комбиновати са другим здравим састојцима као што су сушене бруснице и житарице богате влакнима.

Орашасти плодови попут ораха нису само укусни, већ и природна опција за одржавање здравља док старите.

Ова студија указује на важност развијања здравих навика у исхрани у младости како би се обезбедило дугорочно здравље и виталност у старости.

Грицкање орашастих плодова, као што су ораси, може бити корак ка томе. Дакле, следећи пут када будете гладни, размислите о грицкању ораха. Може донети много користи за ваше здравље.

Izbegavajte ovu naviku ako želite da baterija na telefonu traje duže

Преузмите андроид апликацију.