Било да их волите у сланој или слаткој варијанти, кифлице су увек добар и брз избор за доручак, ручак, али и вечеру.
САСТОЈЦИ:
1 ком свјежег квасца
130 мл млаке воде + кашичица шећера
2 жличице соли
130 гр несланог сира
20 мл отопљеног прохлађеног маслаца
2 ком јаја
ДОДАТНО:
1 јаје за премазивање
У посуду додајте свежи квасац, млаку воду и кашикицу шећера и оставите са стране да се подигне.
У другу посуду додајте просејано глатко брашно, две кашикице соли и промешајте, додајте јаја која су бар пар сати пре припреме била на собној температури и добро рукама умесите, затим додајте растопљен, прохлађен маслац и све остале састојке и стрпљиво, полако добро месите док се тесто не почне одвајати од посуде. Затим тесто пустите покривено са топлом крпом да одстоји око сат времена.
НАПОМЕНА: Просторија би требала бити топла, тесто ће вам боље нарасти.
Након сат времена опет добро тесто месите, поделите у две „лоптице“ једнаке величине и пустите да тесто одстоји 15-ак минута откривено.
Затим тесто разваљајте на отприлике прст дебљине у облику круга, и поделите круг на шест једнаких делова у облику „троуглића“ и пустите да тесто још мало одстоји.
Након 10-ак минута премажите кифлице са свежим сиром, напуните по вашем укусу са ситно насецканим пршутом или панчетом и пустите да 5 минута одстоје.
На крају кифлице премажите са добром размућеним јајетом и пеците око 30-ак минута на 180° док фино не порумене.
Sezona je godišnjih odmora: Ovo su trikovi za pametno pakovanje kofera
Преузмите андроид апликацију.