Љубитељи пилетине ће обожавати овај рецепт, а они који је баш и не воле толико ће је, верујемо, након што је буду испробали у овој комбинацији и са печуркама, заволети.
За ово јело можете да припремите прилог по жељи, а наш предлог су пиринач или пире кромпир који ће се одлично уклопити.
Иако ће пилетина сама по себи због маринаде бити мекана као путер, у комбинацији са кремастим сосом од печурака биће још укуснија.
Није вам потребно много времена за прирему овог јела, али ни превелико кулинарско искуство.
Састојци:
– 400 г пилећег филеа
– 200 г шампињона
– 150 мл неутралне павлаке
– мало свежег першуна
За маринаду:
– 2 кашике јогурта
– 2 кашике сенфа
– 3 кашике сока од лимуна
– со, бибер
Припрема:
Помешајте све састојке за маринаду, а затим уваљајте пилетину са свих страна, поклопите је и оставите да одстоји, минимум, два сата у фрижидеру. Загрејте мало уља у тигању, па пилетину пржите са обе стране и то по неколико минута, све док не порумени.
Након тога, додајте печурке које сте претходно исекли на листиће, па динстајте све заједно, све док вишак течности од шампињона не испари.
Прелијте неутралном павлаком, додајте зачине по потреби и пустите да се крчка на умереној ватри још 20-ак минута. Када буде готово, поспите исецканим свежим першуном и служите док је још топло, уз прилог по жељи.
Kako da sveži začini duže traju – Bosiljak ne stavljajte u frižider
Преузмите андроид апликацију.