Povrće ima brojne zdravstvene prednosti. Pozitivno utiču na zdravlje srca, kostiju, očiju itd. Ako niste veliki ljubitelj povrća, to ne bi trebalo da bude problem jer postoji mnogo načina da ga pripremite.
Međutim, koliko god povrće bilo zdravo, postoje načini na koje možete da ga pripremite koji su loši za vaše telo. Jedan od najgorih načina pripreme povrća prženje.
Postoji mnogo načina na koje se može pripremiti povrće koje nije dobro za vaše zdravlje, uključujući prženu hranu.
Iako povrće zadržava hranljive materije, ono što mu dodate je ono što je loše za vaše telo.
Nije neophodno da se pripremanjem povrća gube hranljive materije, problem je što ljudi misle da jedu nešto zdravo, ali u povrće dodaju mnogo rafinisanih ulja, soli, šećera itd.
Brojne studije su pokazale da je konzumiranje pržene hrane povezano sa mnogim zdravstvenim rizicima.
Na primer, redovna konzumacija pržene hrane povezana je sa većim rizikom od smrtnosti kod žena u Velikoj Britaniji.
Takođe, istraživanje pokazalo je da je konzumiranje pržene hrane nekoliko puta nedeljno povezano sa povećanim rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2, srčanih problema, gojaznosti i hipertenzije.
Nemate prezle pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih zamena za ovaj sastojak!
Preuzmite android aplikaciju.