Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најчешће грешке које правите када перете веш у машини за прање веша

Прање веша у машини генерално изгледа као једноставан посао, али да би та иста веш машина радила ефикасно и да не би оштетила веш, потребно је обратити пажњу на свакодневне грешке којих многи људи често нису ни свесни док радећи овај кућни посао.
Фото: Pixabay/Antonio_Cansino

Користите превише детерџента за веш Можда додавање више детерџента приликом прања веша у машини изгледа као добра идеја, али нажалост више неће боље опрати одећу.

Вишак детерџента може да створи додатну пену која се не испере у потпуности са одеће, остављајући лепљиви талог који привлачи прљавштину и бактерије. Зато увек пратите упутства о количини детерџента коју стављате у машину.

Не сортирате одећу по материјалу

Одвајање светлије од тамније је познато, а да ли знате да је добро одећу одвојити и по материјалима? Грубе материјале као што су фармерке треба одвојити од нпр. кошуљу да не би оштетили одређену одећу. На овај начин ће се и ваша одећа боље осушити.

Не закопчавајте одећу пре прања

Затварачи имају назубљене крајеве који могу да захвате друге тканине у машини. Да бисте решили овај проблем, довољно је да их затворите пре него што убаците одећу у машину. Ово се такође односи на одећу као што су грудњаци који имају оштре копче.

Закопчате своје кошуље пре него што их оперете

За разлику од одеће са патентним затварачем, кошуље треба оставити откопчане када се перу. Ово помаже у спречавању пуцања рупица за дугмад и штити конац на коме је дугме.

Заборавите да очистите длачице са машине

Накупљање влакана у машини за прање веша може зачепити филтер машине. Ово подручје може садржати додатну влакну која блокира проток ваздуха и на тај начин смањује ефикасност прања.

Морате редовно чистити машину за прање веша

Иако машина за прање веша пере вашу одећу, то не значи да је не морате прати. Кроз њега пролазе остаци детерџента, буђ и прљава вода, па га је потребно повремено чистити. Ако ваша машина има опцију самочишћења, укључите је. Филтери и фиока у коју стављате детерџент и омекшивач такође захтевају редовно одржавање.

Uklonite fleke od hemijske olovke na najlakši način: Nekoliko trikova vam mogu pomoći

Преузмите андроид апликацију.