Без обзира на то како волите да једете јаја, велике су шансе да правите грешке док их припремате.
Најчешће грешке које људи праве за сваки начин на који се јаја могу припремити.
Најчешће грешке када кувамо јаја
- Кување јаја са сломљеном љуском
- Кување у сувише плитком лонцу
- Недодавање довољно воде у лонац
- Не додавати со у воду
- Кување у кључалој води
- Љуштење јаја кад је већ хладно
Поширана јаја најчешће грешке су:
- У воду у којој поширате немојте додавати сирће
- Поширатеу лонцу који је преплитак
- Држиш воду превише врућом
- Немате довољно свежих јаја
- Користите исти лонац да разбијете сва јаја
Најчешће грешке су када се пеку јаја:
- Не користите довољно свежих јаја
- Немојте користити уља или масти
- Немојте користити тигањ који се не лепи
- Температура је превисока
- Разбијате јаје директно на тигању
Најчешће грешке када правите кајгану су:
- Одмах умутите јаја са сиром и зачинима
- Немојте додавати темељац, воду или кајмак у смешу
- Печете их на стално јакој ватри
- Не склоните их на време са ватре
Најчешће грешке када правите омлет:
- Мутите јаја предуго
- Користите посуду која је превелика или премала
- Користите адитиве који у потпуности апсорбују укус јај
- Немате све састојке пре него што почнете да припремате омлет
- Прекасно додајете додатке
- Одмах зачините омлет
Преузмите андроид апликацију.