Пластичне кесе омогућавају задржавање влаге, што може довести до буђи или клијања лука. Уместо тога, најбоље је лук пребацити у корпу или папирну кесу како би ваздух могао нормално да циркулише око њега.

Лук има релативно дуг рок трајања, али се може додатно продужити на шест месеци ако га чувате на тамном, хладном, сувом и добро проветреном месту. Иако у већини домаћинстава људи стављају храну којој желе да продуже рок трајања у фрижидер, ово није паметна идеја за лук.
У хладном и влажном окружењу фрижидера, лук ће временом омекшати и почети да се квари. Лук се често чува и у кухињским ормарићима, није лоша идеја ако изаберете место даље од шпорета и рерне.
У супротном, нагле промене температуре око шпорета и рерне негативно ће утицати на стабилност лука. Стручњаци се слажу да је најбоље место за чување лука подрум или гаража, уз правилно складиштење, остаће свеж и до шест месеци.
Када пронађете одговарајућу локацију, важно је да уклоните лук из амбалаже за куповину као што су пластична фолија, кесе и мреже. Лук није препоручљиво држати у затвореној пластичној амбалажи јер ће брзо почети да се квари.
Пластичне кесе омогућавају задржавање влаге, што може довести до буђи или ницања лука. Уместо тога, најбоље је лук пребацити у корпу или папирну кесу како би ваздух могао нормално да циркулише око њега.
Преузмите андроид апликацију.