Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најчешће грешке које људи праве приликом припреме јаја

Без обзира на то како волите да једете јаја, велике су шансе да правите грешке док их припремате.
Фото: Pixabay/stevepb

Најчешће грешке које људи праве за сваки начин на који се јаја могу припремити.

Најчешће грешке када кувамо јаја
  • Кување јаја са сломљеном љуском
  • Кување у сувише плитком лонцу
  • Недодавање довољно воде у лонац
  • Не додавати со у воду
  • Кување у кључалој води
  • Љуштење јаја кад је већ хладно
Поширана јаја најчешће грешке су: 
  • У воду у којој поширате немојте додавати сирће
  • Поширатеу лонцу који је преплитак
  • Држиш воду превише врућом
  • Немате довољно свежих јаја
  • Користите исти лонац да разбијете сва јаја
Најчешће грешке су када се пеку јаја:
  • Не користите довољно свежих јаја
  • Немојте користити уља или масти
  • Немојте користити тигањ који се не лепи
  • Температура је превисока
  • Разбијате јаје директно на тигању
 Најчешће грешке када правите кајгану су:
  • Одмах умутите јаја са сиром и зачинима
  • Немојте додавати темељац, воду или кајмак у смешу
  • Печете их на стално јакој ватри
  • Не склоните их на време са ватре
 Најчешће грешке када правите омлет:
  • Мутите јаја предуго
  • Користите посуду која је превелика или премала
  • Користите адитиве који у потпуности апсорбују укус јај
  • Немате све састојке пре него што почнете да припремате омлет
  • Прекасно додајете додатке
  • Одмах зачините омлет

Koji je najbolji način za čuvanje krompira?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке