Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најбоље биљке за држање у спаваћој соби: Оне не траже много светла

И у најзатворенијим просторима, биљке имају моћ да се осећамо боље.
Фото: Pexels/Samson Kаtt

Да ли сте се запитали зашто шетња у природи може да нам побољша расположење? Чак и боравак на улици са дрвећем и разним раскошним зеленилом довољно је да нам помогне да се осећате мирније и срећније. Један од разлога зашто биљке имају такав утицај на човека је због људске повезаности са природом.

Према студији објављеној у Националном центру за биотехнолошке информације, брига о затвореним биљкама може да помогне у смањењу психолошког и физиолошког стреса код људи.

Према Универзитету у Мичигену, биљке такође наводно побољшавају концентрацију и памћење. Узимајући у обзир ове информације било би добро да нам се у кућана нађу биљке, уколико већ нису.

Пошто шетња није увек могућа, постоје начини на које можете да приближите ове предности. Постављање биљака у спаваћу собу један је од најбољих начина да унесете више мира.

Имати биљке у близини места где спавате такође може да помогне да будете боље расположени када заспите и када се пробудите. Међутим, није свака биљка идеална за затворен простор.

Идеалне собне биљке

Најбоље затворене биљке за спаваћу собу укључују оне којима није потребно пуно директне сунчеве светлости. Једна од ових биљака је биљка каучука, или биљка гуменог дрвебиљта.

Ова биљка може да успева при умереном до слабом осветљењу и захтева само повремено заливање. Такође помаже у уклањању токсина у ваздуху, што је идеално за детоксикацију ваше спаваће собе.

Још једна савршена биљка за спаваћу собу је биљка енглеског бршљана. Ову биљку је потребно редовно заливати, али може да расте на умереном светлу. Енглески бршљан такође помаже у чишћењу ваздуха од плесни, поред уклањања токсина попут каучука.

Уколико ипак имате добро осветљење у спаваћој соби, на располагању је више опција. Један од предлога је куповина биљке женске палме. Идеално их је држати у углу добро осветљене собе,а потребно је да их заливате само када приметите да горњи слој земље почиње да се суши. Због висине је идеална декорација.

Преузмите андроид апликацију.