Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Najbogatiji vlasnici italijanskih klubova – drugoligaši u vrhu

Specijalizovani „Forbs“ je objavio listu najbogatijih vlasnika fudbalskih klubova u Italiji, a pažnju svih je privuklo ime na vrhu.

Reč je o vlasniku drugoligaša Komo, a u pitanju je najbogatija indonežanska porodica Hartono, tačnije Robert i Mihael koji prema „Forbsu“ imaju bogatstvo vredno 45 milijardi dolara.

Na drugom mestu je dugogodišnji najuticajniji čovek Italije Silvio Berluskoni. Vlasnik Mediaseta i bivši premijer Italijie nije više na čelu Milana, ali trenutno vodi drugoligaša Moncu. Njegovo trenutno bogatstvo je 7,1 milijarda dolara.

Na trećem mestu je klub s najbogatijim vlasnikom u Seriji A. Reč je o Fiorentini na čijem je čelu bogati Italoamerikanac Roko Komiso koji raspolaže sa 6,1 milijardom dolara.

Od „velike trojke“ italijanskog fudbala prednjači Milan koji je na šestom mestu. Njegov vlasnik Pol Singer poseduje bogatstvo od 4,3 milijarde dolara.

Juventus je tek na devetom mestu pošto njegov Džon Elkan raspolaže s 2,1 milijardu dolara, dok Intera nema u najbogatijih 10 u Italiji.

Porto novi rekorder Portugala, 57 utakmica bez poraza

Preuzmite android aplikaciju.