Почетна > Србија
Србија

На путевима могућа поледица, саветује се опрезна вожња

 Путеви Србије указују да због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, због чега се препоручује опрезна вожња.
Фото: РТВ

На путним правцима I приоритета/А категорије коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ивањице, Косова, Крушевца, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара.

На државним путевима II приоритета/Б категорије коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара.

На осталим путним правцима III приоритета/Ц категорије коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стањуна територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара. Препоручује се опрезна вожња!

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно и пажљиво.

Путеви Србије апелују на возаче да возе опрезно

Јавно предузеће „Путеви Србије“ апеловало је на учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се данас и сутра очекују ледени дани.

Како се наводи, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода ујутру се на подручју Београда и у већем делу земље очекује умерен и јак мраз са температурама од -12 °C до -7 °C, а понегде и око -15 °C.

Додаје се да ће дневна температура на подручју Београда бити -3 °C до -1 °C, а у већини места од -4 °C до -1 °C, осим у Тимочкој Крајини где ће бити топлије.

Од среде на подручју Београда и на северу земље очекује се слабљење јутарњих мразева и постепени пораст дневних температура, а од четвртка и у осталим пределима, саопштило је ЈП „Путеви Србије“.

Због најављених ниских температура возачима се саветује да поштују ограничења брзине и да возе пажљиво, као и да користе зимске гуме и прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

У саопштењу се наводи да за шлепере и камионе са приколицом важе забране на путним правцима Јавор – Сјеница, Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Каона, Ваљево – Поћута – Дебело брдо, Шабац – Волујац – Завлака – Бања Бадања – Крупањ – Грачаница…

На потезу Крушевац (Јасика)-Кошеви до 10. маја изводе се радови на изградњи моста преко реке Пепељуше у левој траци будућег ауто-пута Е-761, а за време извођења радова доћи ће до сужења државног пута са леве стране у смеру раста стационаже.

Такође, радови на рехабилитацији државног пута биће продужени до 1. фебруара, а на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Како „Путеви Србија“ прецизирају, на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута, док је на прелазу Шид задржавање за теретњаке 120 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

На граничном прелазу Градина колона теретних возила

На ауто-путу Е-80, од граничног прелаза Градина до портала Прогон, због задржавања возила на граничном прелазу Градина, формирана је колона теретних моторних возила у зауставној саобраћајној траци, саопштили су Путеви Србије.

На наплатној станици Димитровград обустављен је пролаз за теретна моторна возила, наведено је у саопштењу.

Саветују се учесници у саобраћају да, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Srbija dobija Nuklearni centar za medicinu i industriju

 

Преузмите андроид апликацију.