Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

На новосадским пијацама ускоро понуда производа из Северне Македоније

ЈКП „Тржница“ Нови Сад коју је предводио Урош Лончар, директор, боравила је у радној посети Северној Македонији.
Фото: ЈКП Тржница

У склопу пројекта Отворени Балкан, реализован је сусрет у Министарству пољопривреде, водопривреде шумарства Републике Северне Македоније, где се делегација „Тржнице“ састала са министром Абдулшућуром Абединијем и другим представницима, на састанку је било речи о стандардизацији процедура, усаглашавању законских оквира да би се олакшао промет робе и услуга и да би процедуре биле брже, и једноставније.

Директор Лончар и заменик министра Абедини сагласили су да је иницијатива Отворени Балкан, као нови вид сарадње, изузетно корисна и пружа шансу пласмана производа пољопривредних произвођача.

Такође, на састанку Марко Арсенијевић, шеф Службе за правне послове ЈКП „Тржница“ Нови Сад резултате пословања нашег предузећа, потенцијале новосадских пијаца и за будућност у виду стручних саветовања за закупце, сарадњу са научним и комплементарним предузећима из земље и иностранства. овог састанка, делегација је боравила у Куманову и Кочанима, где се састала са локалних самоуправа, локалним пољопривредним произвођачима и на пијацама, као и са Младеном Дамевим, генералним менаџером АД пазар“ који је делегацији представио реконструисану пијацу Бит Пазар, једну од највећих робних пијаца на Балкану.

Фото: ЈКП Тржница

Делегацији су, осим представника ЈКП „Тржница“ Нови Сад, биле и Тања Јакшић, консултанткиња и Марија Крстева, међународна консултанткиња за програм и организаторка ове радне посете. „Тржница“ Нови Сад отвара све своје пијаце у склопу пројекта Отворени Балкан.

„Новосадским пијацама, надамо се, моћи ћемо ускоро да понудимо и пласман малих произвођача из Северне Македоније и Албаније“, истакао је Урош Лончар, директор ЈКП Нови Сад, и наставио:

„Важност овакве и својеврсног удруживања снага вишеструко је корисна и нама као јавно предузећу које газдује пијацама веома је интересантно, али и изазовно у нових могућности и потенцијала за проширење асортимана на пијацама. Такође, размена искустава, увид у то како послују други, какав им је систем наплате и које иновације у пословању изузетно су корисни“, закључио је Урош Лончар.

Biciklistička staza u Futoškoj ulici uskoro potpuno preuređena

Преузмите андроид апликацију.