Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

На Факултету техничких наука додељене захвалнице за постигнуте успехе у области универзитетског спорта

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски присуствовао је данас додели захвалница студентима и наставницима Факултета техничких наука у Новом Саду за постигнуте успехе на „Ијадама“ и Универзитетској спортској лиги.
Фото: Покрајинска влада

Захвалнице је добило 316 студената и наставника за резултате и освојена прва три места у различитим научним и спортским категоријама у оквиру шест „Ијада“ које су одржане у овој школској години — Електријада, Менаџеријада, Архитектуријада, Заштитијада, Машинијада и Саобраћијада.

Овом приликом, проф. др Маркоски је истакао да награђени студенти показују како је поред академских достигнућа важна и физичка активност.

„Универзитетски спорт игра кључну улогу у развоју младих људи, пружајући им прилику да се такмиче, сарађују и развијају своје физичке способности. Наши студенти, који се такмиче на ‘Ијадама’ и у Универзитетској спортској лиги, представљају најбоље од онога што наше образовне институције могу да понуде. Њихова посвећеност спорту и образовању је вредна дивљења и служи као инспирација свима нама“, изјавио је проф. др Маркоски и додао да овај догађај све треба да подстакне на здрав начин живота и бављење спортом.

Присутне је поздравио и в.д. декана Факултета техничких наука проф. др Борис Думнић који је навео да се оваква свечаност, на коју су позвани и такмичари, али и они који су их припремали, организује по први пут.

На скупу се обратио и студент продекан на Факултету техничких наука Марко Старовић, који је истакао да је ове године био рекордан број учесника.

Učenici Svetine gimnazije postigli zavidne rezultate na PISA testiranju

Преузмите андроид апликацију.