Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Новом Саду на добровољно служење војног рока испраћено 26 кандидата (ФОТО)

Традиционалном свечаношћу, у Центру Министарства одбране Нови Сад испраћени су кандидати на добровољно служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре, у мартовском упутном року.

Том приликом 26 кандидата, момци и девојке који су испунили све прописане услове, потписало је уговоре. Њих је поздравио заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац и пожелео им да у наредних шест месеци стекну што више знања и искуства која ће им значити било да се определе за позив професионалног војника или да обављају друге цивилне послове.

„Пред нама је мартовски упутни рок и као и сваки пут, из новосадског Центра Министарства одбране, испраћамо кандидате на добровољно служење војног рока. Овога пута реч је од 26 одважних младих људи, од чега је пет кандидаткиња што је за сваку похвалу. Сви знамо колико је Војска важна институција која реагује у различитим ванредним околностима. Хвала им на свему што чине а Град Нови Сад ће бити увек ту да их подржи“, изјавио је Игор Црнобарац.

Фото: Градске инфо
Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад потпуковник Драган Димоски позвао је све оне који су заинтересовани да се пријаве за упућивање на добровољно служење војног рока у јунском року.
Он је објасио да се то може учинити доласком у неку од канцеларија МО на територији Јужно-бачког управног округа, елктронским путем преко портала еУправа и у експозитурама ЈП „Пошта Србије“.
Фото: Градске инфо

Обука за резервне официре биће реализована у Војној академији у Београду. Будући војници ће војни рок служити шест месеци, у три фазе. У првој фази 1,5 месец биће у локалним Центрима за основну обуку, затим у другој фази у Центрима за специјалистичку обуку и последња три месеца провешће у јединицама Војске Србије.

Док се налазе на одслужењу војног рока, сваки кандидат, поред плаћених трошова превоза за одлазак и повратак са добровољног служења војног рока, месечно добија новчано примање у износу од 38.000 динара, а након одслужења војног рока сви кандидати могу да конкуришу и заснују радни однос у Војсци Србије у својству професионалног војника.

Kako bi mogla da izgleda policijska škola u Sremskoj Kamenici?

 

Преузмите андроид апликацију.