Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како би могла да изгледа полицијска школа у Сремској Каменици?

У плану је проширење капацитета комплекса Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, а с тим у вези, пред јавност у Новом Саду је стављен на јавни увид урбанистички план уређења и проширења комплекса.
Фото: УГЗИНС

Планом детаљне регулације комплекса Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици обухваћен је простор који је ограничен Улицом Моше Пијаде са северне и северозападне стране, Улицом Марка Орешковића са јужне стране и Улицом мајора Тепића са источне стране, укупне површине 14,13 hа.

Комплекс Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици (бивша Средња школа унутрашњих послова у Сремаској Каменици) налази се изнад старог дела насеља, на узвишењу које води према Татарском брду. Комплекс се са западне стране граничи са Каменичком пијацoм, са источне стране са комплексом здравствене установе Институт у Сремској Каменици, док је са северне и јужне стране окружен породичним становањем.

Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици је једина образовна установа овог типа у Републици Србији, настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

У оквиру комплекса налази се више изграђених објеката који су саставни део Центра за основну полицијску обуку, од којих је већина у функцији образовања.

У оквиру комплекса налази се и парковска површина испред школе (2,92 ha), која својим положајем представља прилазни репрзентативни улаз у комплекс и саставни је део школе. Својим изузетно квалитетним зеленим фондом чини репрезентативан прилаз самом образовном комплексу.

Планира се изградња троспратног интерната у источном делу комплекса, проширење објекта филмске стрељане и кабинета одбране до висине високог приземља, као и изградња простора за „паинтбалл“ иза ове зграде.

У центру комплекса ће се уредити спортски терени са амфитеатром и мањим трибинама за гледаоце.

У јужном делу комплекса, источно од постојећег великог интерната, биће уређен полигон за вежбање са две учионице за обуку граничне полиције, укључујући саобраћајни полигон, симулацију царине и друге активности.

Планира се изградња затвореног базена у североисточном делу комплекса, који је претходно био планиран на месту спортске хале.

Нацрт плана детаљне регулације комплекса Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици изложен је на јавни увид сваког радног дана, а до 23. марта у просторијама ЈП „Урбанизам“ (Булевар цара Лазара 3), као и у просторијама Месне заједнице „Сремска Каменица“ (улица Марка Орешковића. Сремска Каменица), у периоду од 9:00 до 14:00 часова.

Заинтересована правна и физичка лица могу, у току трајања јавног увида, да дају писмене примедбе на Нацрт плана регулације комплекса Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и доставе их Градској управи за урбанизам и грађевинске послове.

Koje ulice su već asfaltirane, a šta nas kapitalno očekuje u ovoj godini? (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.