Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На Андревљу почињу Serbia Epic бициклистичке трке

У организацији Serbia Epic-а и Бициклистичког клуба Нови Сад, прве у низу трка Serbia Epic серије доносе узбудљиву вожњу и борбу за бодове за ОИ у Паризу на Андревљу око хотела Цептор од 24. до 26. марта.
Фото: Serbia Epic

Олимпијска стаза на Адревљу угостиће бициклисте из 18 земаља света који ће учествовати у три трке – 24. марта Yason C3, затим 25. марта – Ђак спорт Андревље XCO и 26. марта – Андревље XCO C1.

Пријављени такмичари на Андревље долазе из Ирске, Мађарске, Црне Горе, Швајцарске, Норвешке, Србије, Румуније, Израела, Аустрије, Словачке, Пољске, Украјине, Казахстана, Грузије, Италије, Белгије, Ческе и Босне и Херцеговине. Трка ће бити доступна и публици, јер ће улаз бити слободан, те су сви љубитељи спорта позвани на Андревље да прате 60 бициклиста који ће бити у прилици да освоје 60 бодова за ОИ. Овај епски викенд на Андревљу доноси укупно 130 бодова победницима.

Поред бројних успешних бициклиста који ће учествовати у све три трке на Андревљу, за олимпијске бодове возиће и једна од најуспешнијих бициклисткиња света, Ева Лехнер, победница Светског купа, овенчана златним и сребрним медаљама на бројним истакнутим светским и европским такмичењима и учесница Летњих олимпијских игара 2008. и 2012. године.

Серија се наставља на најатрактивнијој европској локацији, на Петроварадинској тврђави, на Пошта Србије Petrovaradin Fortress bike фестивалу од 15. до 16. априла, затим се сели у Пожаревац од 21. до 22. априла, где ће ексклузивно, први пут бити одржана UCI међународна MTB трка, док је завршница Сербиа Епиц-а заказана за 23. април уз Салцано Турско-Српски куп пријатељства на Кошутњаку у Београду.

За крај Пошта Србије Petrovaradin Fortress bike фестивала организован је концерт Тијане Богићевић, једне од најпознатијих поп певачица у Србији и некадашње представнице Србије на Евровизији.

Након низа веома успешних концерата, радујемо се што ће посетиоци имати прилику да уживају у раскошним музичким аранжманима, неодољивој интерпретацији и вокалу по којем се Тијана издваја и памти и запевају са њом у глас добро познате хитове „Хајде онда ништа“, „Тражим“, „Чудо“, „Близу“, „Безусловно“, „У реду“, „Ширина“, „Готово“ и друге. Музички програм употпуниће и познати новосадски дуо “Браћа Крстић”, као и DJWD 87-Дарко Вајс.

Бициклистички клуб Нови Сад истиче да је Serbia Epic нов спортско туристички производ који за циљ има развој нових дестинација погодних за спортски туризам и слање афирмативне слике о Србији земљама широм света. Део читаве Serbia Epic серије на који је Бициклистички клуб Нови Сад веома поносан је одрживост који се огледа у очувању животне средине.

За сваког спортисту који буде учествовао на тркама клуб ће засадити по једно дрво у новембру 2023. године, са жељом да у наредних 10 година буде засађено више од 100.000 стабала и да се направи Serbia Epic шума која ће остати будућим генерацијама.

Serbia Epic серију подржали су Град Нови Сад и Град Пожаревац, Градска управа за спорт и омладину, Градска управа за културу, Градска управа за привреду Новог Сада, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Пошта Србије, Халкбанк ад Београд, Capriolo, Yason, Salcano, Ђак спортска опрема, Аков, Турска Амбасада у Београду, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, радио АС ФМ.

Samo 11 minuta fizičke aktivnosti dnevno čini čuda: Nova studija došla do zapanjujućih rezultata

 

Преузмите андроид апликацију.