Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Музика омиљених филмских хитова на великом концерту у СНП-у

Интернационални концертни спектакл, „Lords of the Sound“ стиже по први пут у Србију крајем јануара када ће извести свима омиљене филмске нумере на концерту под називом “Музика Ханса Цимера”. Концерт ће бити одржан 29. јануара у Новом Саду (Српско народно позориште).
Фото: PrtSc/tickets.rs

Публику очекују незаборавни хитови из филмова: “Гладијатор“, “Немогућа мисија“, “Почетак“, “Пирати са Кариба“, “Дина“, “Спајдермен 2“, “Dark Knight“, “Interstellar“, “Гравитација“, “Шерлок Холмс“, “Анђели и демони“, “Давинчијев код“, “Перл Харбор“, “Spirit“, “Wonder Woman“, “Мадагаскар“.

Карте за новосадски концерт могу се наћи на благајни Српског народног позоришта – СНП и на tickets.rs.

Запањујући успех концерата оркестра “Lords of the Sound” у комбинацији са најбољим композицијама Ханса Цимера нуди публици незаборавно искуство, атмосферу праве бајке испуњене лепотом симфонијског звука омиљних композиција, енергију рок бенда, живописне визуелне ефекте, моћне вокалне деонице солиста и хора, позитивну енергију и снагу целог оркестра.

Солисти су: Маргарита Мелешко и Јарослав Радионенко.

Диригент је Шахрок Фатах Аиминзаде.

Ханс Цимер је немачки филмски композитор, који је своју популарност стекао након култног филма “Кишни човек“.

“Пишући музику за “Кишног човека”, стално сам размишљао: Не улази у први план. Рејмонд, главни лик, заправо не разуме где се налази. Он свет види другачије од нас… Зашто не створити “светску музику” за свет који постоји само у његовој глави?“, присећа се Ханс.

Ово је дело било прави пробој у његовој каријери. Цимер је добио номинацију за награду Оскар. Најбољи холивудски редитељи стали су у ред да раде са њим, а Ханс се посветио раду у потпуности, често смишљајући музику за два до три филма истовремено.

Његова је музика толико дирнула студио Дизни, да су од Цимера наручили композицију за анимирани филм “Краљ лавова“. Тематска песма овог цртаног филма донела је композитору три најпрестижније награде: Оскар, Златни глобус и Греми.

У наставку каријере Цимер је наставио да осваја бројне награде, поставши најбољи од најбољих у Холивуду. Ретка је церемонија доделе награда без номинације Цимера.

Repertoari bioskopa za ponedeljak, 2. januar

 

Преузмите андроид апликацију.