Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Музички спектакл под ведрим небом – “Кармина Бурана“ (ВИДЕО)

Синоћ је на Позоришном тргу у Новом Саду, тачније на платоу Српског народног позоришта, одржан до сада невиђени музички спектакл за преко хиљаду Новосађана.

Иако су се многи од наших суграђана нашли на лицу места са намером да уживају у овом уметничком перформансу, у публици је било и доста случајних пролазника којима је ова музичка изведба привукла пажњу, у потпуности им променила планове и задржала их до самог краја.

Четири стотине извођача, међу којима су се нашла два симфонијска оркестра, два хора, дечији хор и признати солисти попут сопранисткиње Марије Јелић, тенора Александра Толимира и баритона Васе Стајкића.

Музичари су извели импозантно дело Карла Орфа “Кармина Бурана“, које је заправо део музичког триптиха “Тријумф“.
Фото: Градске инфо

„Кармина Бурана” од настанка 1937. године најпопуларније је дело немачког композитора за које је текст нашао у истоименој збирци из 13. века у којој су сабране песме школараца луталица, доконих студената и певача, сочни, пикантни стихови о љубави и природи, безбрижна химна животној радости.

Иако атмосфера и позитивна енергија никада не могу довољно да се дочарају уколико нисте присуствовали догађају, надамо се да ће наш кратки видео успети да дочара барем делић синоћњег спектакла.

400 muzičara priredilo spektakl za Novosađane na platou SNP-a (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.