Почетна > Србија
Србија

МУП: За 4 дана појачане саобраћајне контроле санкционисано више хиљада возача

Полицијски службеници саобраћајне полиције током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена на територији читаве земље искључили су из саобраћаја 1.235 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 60 возача који су били под дејством психоактивних супстанци.
Фото: autonovosti.rs

Како је наведено у саопштењу МУП-а акција је спроведена уз активно учешће полицијских службеника Управе саобраћајне полиције у Дирекцији полиције и полицијских службеника саобраћајне полиције из подручних полицијских управа, а коришћено је 365 радарских уређаја за контролу брзине, 50 дрога тестова и више од 1.000 алкометара.

„Чак 192 возача задржана су на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму“, наведено је у саопштењу.

Такође, како наводе из МУП-а, због прекорачења брзине санкционисано је 5.666 возача, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисано 2.709, а због непрописног превожења деце 120 учесника у саобраћају.

Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду спроводити мере појачане контроле усмерене на откривање и санкционисање прекршаја којима се директно угрожава безбедност саобраћаја, наводе из МУП-а.

Svetska fondacija za prirodu ujedinila svet, u akciji i Srbija

Преузмите андроид апликацију.