Почетна > Србија
Србија

МУП апеловао на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе

Управа саобраћајне полиције данас је, поводом тешке саобраћајне несреће на путу Гоч-Врњачка Бања, апеловала на све учеснике у саобраћају да поштују прописано ограничење брзине и користе сигурносни појас, а на родитеље да децу превозе на законом прописан начин, како би сачували свој и туђе животе.
Foto: www.mup.gov.rs

„Министарство унутрашњих послова упозорава да је од почетка 2023. године у саобраћајним незгодама погинуло 186 особа, а повређено више од 6.300 учесника у саобраћају, док је неприлагођена брзина узрок више од половине најтежих саобраћајних незгода“, наводи се у саопштењу МУП-а.

Из МУП-а напомињу да 41 одсто погинулих возача и чак 53 одсто погинулих путника у аутомобилима нису користили сигурносни појас.

„С обзиром на то да сутра за највећи део ученика почиње распуст, као и да се ближи почетак летње туристичке сезоне када ће на свим важнијим путним правцима бити појачан интензитет саобраћаја, скрећемо пажњу возачима да поштују све саобраћајне прописе“, навели су из МУП-а.

У тешкој саобраћајној незгоди која се у понедељак око 16 часова догодила на путу Гоч-Врњачка Бања, погинуле су три особе, док је једна особа задобила тешке телесне повреде.

До несреће је дошло када је возач „шкоде рапид“ услед неприлагођене брзине изгубио контролу над аутомобилом, слетео с пута и ударио у дрво.

UBNOR ogorčen zbog karikature u NIN-u

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.