Почетна > Србија
Србија

СУБНОР огорчен због карикатуре у НИН-у

СУБНОР Србије саопштио је данас да су огорчени и изненађени да је, како су навели, некада врло уважени недељник НИН, на својим страницама објавио крајње непримерену карикатуру председника Републике Србије, у одори најозлоглашенијег човека у историји људског рода.
Фото: PrtSc/Субнор Србије

„Сматрамо да је наша дужност и обавеза да као изворно најзначајнија и најбројнија антифашистичка организација нашу и светску јавност још једном подсетимо на истине које не подлежу ревизији и утемељују антифашизам у биће нашег народа и наше отаџбине“, саопштио је СУБНОР.

У том циљу, наводе да још једном морају да подсете јавност на бројне активности које су у задњих неколико година реализоване уз пуно ангажовање председника Александра Вучића и ресорних министарстава Владе Републике Србије.

Како су навели, председник Вучић је, поводом обележавања 70 година постојања и рада СУБНОР-а Србије 2018 године, исти одликовао Сретењским орденом.

Захваљујући његовом личном ангажовању и пријатељству са председником Русије Владимиром Путином у Србију су стигла два највећа симбола заједничке победе два братска народа над највећим цивилизацијским злом наци-фашизмом у Другом светском рату , „Застава слободе“ и „Вечна ватра“.

Председник Србије је први пут 2021. године примио, поводом Дана устанка народа Југославије и Србије, делегацију СУБНОР-а Србије, а затим још неколико пута, закључно поводом Дана ослобођења Београда 2022. године.

СУБНОР даље наводи да је председник Србије био покровитељ и дао значајну подршку, заједно са Владом Србије, следећим манифестацијама: 80 година од подизања Устанка у Југославији и Србији под називом „Да рата више не буде“ јула 2021., Конференције Европске федерације отпора и антифашиста 2022. године, Конгреса и 30 Генералне скупштине Светске федерације ветерана у марту месецу ове године.

Pošta Srbije izdala marku povodom 550 godina od rođenja Nikole Kopernika

 

 

Преузмите андроид апликацију.